Българският национален отбор трябва отново да бъде част от елита

...
Българският национален отбор трябва отново да бъде част от елита
Коментари Харесай

Пранди: Целта ми е да върна България в Топ 5 на волейбола

Българският народен тим би трябвало още веднъж да бъде част от елита на международния волейбол. Такава персонална задача си е сложил италианският селекционер на " трикольорите " Силвано Пранди, който този сезон пое отбора за повторно след 2009-2010 година

" Преди години, когато си потеглих от националния тим, оставих България измежду първите пет тима в света и в този момент задачата ми е да го върна там ", съобщи 71-годишният Пранди в навечерието на третия спортен уикенд от Лигата на нациите. В него националите са домакини на група 10 в зала " Конгресна " на ДКС във Варна, където поредно ще се изправят против отборите на Австралия (14 юни), Япония (15 юни) и Италия (16 юни).

" Всяка от идните срещи ще бъде доста тежка. Но това е хубаво, тъй като ни дава опция да израстваме като тим - разяснява Пранди. - Двубоят с Австралия е тест за по-нататъшното ни показване в шампионата. За мен и за целия тим е наслаждение още веднъж да играем пред лична аудитория и позната атмосфера. "

Селекционерът на Австралия Марк Лебедев пък показа, че се надява тимът му да повтори миналогодишното си показване във Варна. Тогава " кенгурата " надиграха изрично отбора ни и завоюваха с 3:0 гейма.

" Условията във Варна както нормално са извънредно положителни. Имаме прекрасен спомен от лятото на 2018 година, уповавам се още веднъж да се оправим добре - съобщи Лебедев. - Мачовете ни с останалите кандидати за оставане в лигата - България, Канада и Португалия, са извънредно значими за нас и ние считаме утрешния (б. р. - днешният) дуел за най-важния този уикенд. "

И трите срещи с българско присъединяване от през днешния ден до неделя са с начален час 20:40 и ще бъдат предавани непосредствено по " Макс Спорт 1 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР