Българският национален отбор по волейбол за мъже до 17 години

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже до 17 години
Коментари Харесай

България U17 завърши без грешка в груповата фаза на Евроволей 2023

Българският народен тим по волейбол за мъже до 17 години приключи със 7 победи от 7 мача своето присъединяване в груповата фаза на европейското състезание в Подгорица, Черна гора.

В последния си мач от група I " лъвчетата " надиграха с 3:0 (25:18, 25:11, 25:22) гейма селекцията на Гърция.

Момчетата на селекционера Десислава Величкова имаха цялостен надзор върху срещата, като интригата присъстваше само в третата част, когато южните ни съседки на няколко пъти повеждаха в резултата, само че в последна сметка българите взеха своето и след 25:22 в тяхна изгода сложиха точка на разногласието.

Най-резултатен за успеха стана Константин Манолев със своите 15 точки, а 14 добави Жасмин Величков. За гърците Георгиос Коуварас осъществя 11 пункта.

По този метод волейболните национали до 17 години завоюваха изрично своята групата с съвършен баланс 7-0 и единствено един изгубен гейм в хода на шампионата досега.

В полуфиналите българите ще играят против подгласника в група II, който ще стане явен по-късно довечера след дуела сред Полша и Италия. Двата състава излизат в пряк спор за продължение напред, като един от тях е най-вероятният противник на " лъвчетата " в разногласието за място на финала. Другият вид е тимът на Испания, който приключи групата с баланс 6-1.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР