Българският национален отбор по футбол загуби драматично с 1:2 визитата

...
Българският национален отбор по футбол загуби драматично с 1:2 визитата
Коментари Харесай

Десет от Черна гора шокираха България в края и нанесоха нова загуба на лъвовете

Българският народен тим по футбол загуби трагично с 1:2 визитата си на Черна гора в среща от квалификациите за Евро 2024, която се игра в Подгорица.

След равностойни начални минути първата по-интересна обстановка пред някои от двата отбора пристигна в 19-ата минута, когато Кирил Десподов изведе хитро с пета Лукас Петков, само че ударът на родения в Германия футболист бе отразен от някогашния вратар на Левски Милан Миятович.

Домакините от Черна гора пък трябваше да чакат до края на първата част, с цел да стигнат до първата си опция за гол. Тя пристигна в 42-ата минута и се откри пред Марко Бакич, който бе изведен самичък на чиста позиция, само че българският пазач внимаваше и отрази изстрела му. Впоследствие Урош Джурджевич имаше късмет за добавка, само че Кристиан Димитров бе на вярното място и мазета.

За страдание, току преди почивката " храбрите соколи " откриха резултата посредством своя капитан Стефан Савич, който се разписа след едно безредие в наказателното поле на България. Черногорците извършиха ъглов удар отдясно, след който Зарко Томашевич стреля с глава, Дюлгеров избави, но топката стигна до Савич. Без да се замисля, дългогодишният футболист на Атлетико Мадрид стреля и макар напъните на българския вратар кълбото влетя в неговата мрежа за 1:0.



Второто полувреме още веднъж започва равностойно, с цел да се стигне до 58-ата минута, когато Спас Делев бе повален в наказателното поле и България получи право да извърши дузпа. В допълнение черногорците останаха и с човек по-малко, защото направилият нарушаването Игор Вуячич получи втори жълт и надлежно червен картон.

С отговорността да стреля от бялата точка се нагърби капитанът Кирил Десподов, само че новото попълнение на гръцкия ПАОК видя по какъв начин ударът ми бива отразен от Милан Миятович.

В 77-ата минута пред Лукас Петков също се откри превъзходен късмет да изравни резултата, възползвайки се от центриране на Виктор Попов, само че опитът на играча на Гройтер Фюрт мина настрана от задачата.

Само 120 секунди по-късно обаче голът стана факт, откакто технично осъществяване на Спас Делев се отби от страничния дирек на вратата, само че при добавката Преслав Боруков беше прецизен с глава от близко, реализирайки своя дебютен гол с националната фланелка.



Въпреки полученото попадение и фактът, че са с човек по-малко черногорците можеха още веднъж да поведат в резултата в 86-ата минута, когато Стефан Лончар стреля с глава след центриране от ъглов удар, само че за наш шанс топката се отби от напречната греда.

България отговори с рисков удар на Димо Кръстев от отдалеченост, само че Миятович още веднъж внимаваше и мазета в ъглов удар.

И тъкмо когато " лъвовете " изглеждаха като тимът, който е по-близо до триумфа, вездесъщият Стеван Йоветич хвърли трибуните в възторг, вкарвайки с глава победния гол за Черна гора.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР