Българският национален отбор по футбол за жени стартира с успех

...
Българският национален отбор по футбол за жени стартира с успех
Коментари Харесай

Българските националки надвиха Казахстан в първия си двубой от квалификациите за Евро 2025

Българският народен тим по футбол за дами започва с триумф присъединяване си в група С4 на квалификациите за Евро 2025 в Швейцария.

В първия си дуел от пресявките селекцията на Силвия Радойска се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Казахстан в Алмати.

" Лъвиците " преобладаваха в огромни интервали от срещата и изцяло справедливо стигнаха до крайната победа, която беше обезпечена от Симона Петкова. Футболистка №1 на България за 2021 и 2022 година се разписа в добавеното време на първата част след отлично осъществяване на директен свободен удар.



Няколко минути по-рано пък нашите девойки е имаха различен златен късмет да открият резултата, само че Ивайла Найденова пропусна да означи от дузпа.

През второто полувреме България продължи да бъде съставът, който създаваше по-интересните обстановки пред противниковата врата, само че до втори гол по този начин и не се стигна.

Въпреки това срещата завърши с триумф за българките, с което те се изравниха с Румъния на върха в подреждането на група С4, откакто по-рано през днешния ден северните ни съседи надиграха безапелационно с 5:0 като посетител Армения.



За България европейските квалификации не престават с домакинско на арменките идния вторник (9 април) от 18:00 часа на стадион " Александър Шаламанов " в София.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР