Българският национален отбор по футбол гостува днес от 19:00 часа

...
Българският национален отбор по футбол гостува днес от 19:00 часа
Коментари Харесай

Ново начало за България срещу удобен съперник

Българският народен тим по футбол гостува през днешния ден от 19:00 часа на Финладия в мач от шампионата Лига на нациите. Срещата идва няколко дни след разочароващата загуба от Унгария в София, която постави завършек на фантазиите ни за Евро 2020.

Очаква се " трикольорите " да излязат с много изменен състав в Хелзинки. Очакванията са оттук насетне от ден на ден да се гласоподава доверие на младите.

До момента възпитаниците на Георги Дерменджиев записаха равенства и загуба в двата си мача от шампионата. Финландците имат 3 точки и са втори в групата, откакто изгубиха вкъщи от Уелс с 0:1, а по-късно победиха със същия резултат Ейре като посетител.
 Селекционерът на Финландия похвали Георги Дерменджиев и разгласи: Неделев е душата на България
Селекционерът на Финландия похвали Георги Дерменджиев и разгласи: Неделев е душата на България

" Отборът сигурно заслужаваше повече точки предвид на развиването на последните им мачове "

В последните си 17 мача България има едвам една победа - с 1:0 над Чехия преди към година.

На вратата на " лъвовете " още веднъж ще застане Пламен Илиев. Страхил Попов ще играе на мястото на Сисиньо отдясно, а Антон Недялков ще бъде отляво на защитата. В центъра ще си партнират Васил Божиков и Валентин Антов. В средата на терена сигурен титуляр е Кристиян Малинов, а негов сътрудник най-вероятно ще бъде Александър Цветков. В предни позиции още веднъж ще се заложи на Божидар Краев, а зад него ще работи Тодор Неделев. По крилата ще нападат Кирил Десподов и Георги Йомов.
 Георги Дерменджиев: Има отчаяние, само че чакам да създадем добър мач против Финландия
Георги Дерменджиев: Има отчаяние, само че чакам да създадем добър мач против Финландия

" Наистина е доста мъчно концепцията да се придвижи за два дни от един мач към различен "

Финландия не разполага с никакви звезди, само че прогресира като тим и справедливо се класира за Евро 2020. През седмицата обаче отборът понесе тежка загуба с 1:5 от Полша в другарски мач. От групата на селекционера Марку Канерва отпаднаха Томас Лам и Ласи Лапалайнен.

България има отлична статистика в мачовата със " суоми ". Двата отбора са изиграли 8 срещи, като успехите за " лъвовете " са 7, а един дуел е приключил наедно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР