Българският национален отбор по бокс за жени зае 15-о място

...
Българският национален отбор по бокс за жени зае 15-о място
Коментари Харесай

Боксовите ни националки на 15-о място в класирането по медали от световното в Ню Делхи

Българският народен тим по бокс за дами зае 15-о място в крайното класиране по медали от Световното състезание по бокс за дами в Ню Делхи, Индия, което завърши през вчерашния ден.

Единственото отличие за страната ни обезпечи Светлана Каменова в категория до 57 кг, като медалът ѝ беше присъден едвам предходната събота (25 март) след решение на съдийската комисия да дисквалифицира Лин Ю-Тин от Тайван, която победи нашето момиче в четвъртфиналите.

По този метод за втори следващ шампионат на планетата при дамите България печели отличие, откакто през 2022 година Севда Асенова завоюва бронз по време на международното състезание в Истанбул.



На първо място в класирането по медали от Ню Делхи пък са домакините от Индия, които сграбчиха 4 златни медала. На второто място се подреди тимът на Китай с общо седем оценки - 3 златни, 1 сребърно и 3 бронзови. Трети пък остана съставът на Русия с общо три медала - 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов.

Общо 65 страни изпратиха участнички на международното състезание в индийската столица, като едвам 20 от тях излъчиха най-малко по една медалистка и за благополучие, България беше измежду тях.

Боксовите ни националки се завръщат у нас този следобяд, като се чака да дойдат на Терминал 2 на летище " София " в 15.15 часа с полет от Дубай.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР