Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще се изправи

...
Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще се изправи
Коментари Харесай

България излиза срещу Черна гора в третия си двубой от Евробаскет 2022

Българският народен тим по баскетбол за мъже ще се изправи през днешния ден против Черна гора в третия си мач от група А в грузинската столица Тбилиси на Евробаскет 2022.

Двубоят е с начален час 14.30 българско време и ще бъде излъчен онлайн в ефира на Българска национална телевизия 3, като ще може да го наблюдавате и на bntnews.bg/sport. Студийната ни стратегия стартира 30 минути по-рано.

В първите си две срещи " лъвовете " отстъпиха на любимците в групата в лицето на Испания и Турция, само че и в двата мача демонстрираха положителни неща, които дават мотив за оптимизъм преди днешния дуел.

Основният проблем на българите в първите два мача безспорно беше играта в отбрана, като точно там селекционерът Росен Барчовски ще би трябвало да нанесе корекции, в случай че желае неговите момчета да стигнат до първия си триумф в групата.

Съставът на Черна гора обаче въобще не е за подценяване, откакто в първата си среща черногорците затрудниха съществено отбора на Турция, а през вчерашния ден надиграха със 76:70 тима на Белгия за първия си триумф в групата.

Така на процедура днешният дуел се явява основен за България, в случай че Александър Везенков и компания имат предпочитание да се борят за място в елиминационната фаза на конкуренцията. При триумф " лъвовете " ще се изравнят по индикатори със противниците от Черна гора и ще запазят съществени шансове за продължение в идната фаза.

По правилник първите четири тима във всяка група ще се класират за 1/8-финалите, като за момента в нашата група водачи са Испания и Турция с по два триумфа и нито едно проваляне, следвани от Черна гора и Белгия, които имат по една победа и една загуба. На последните две места пък са домакините от Грузия и България, които към момента са в търсене на първия си триумф на Евробаскет 2022.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР