Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще научи своите

...
Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще научи своите
Коментари Харесай

Националите по баскетбол научават на 25 април съперниците си в третия кръг на предквалификациите за Евробаскет 2025

Българският народен тим по баскетбол за мъже ще научи своите противници в третият финален кръг на предварителните квалификации за Евробаскет 2025 на 25 април (вторник), за когато бе плануван жребият, оповестиха от ФИБА.

Церемонията идващия вторник ше бъде с начален час 15.00 българско време и ще бъде излъчена онлайн в формалния YouTube канал на ФИБА

" Лъвовете " попаднаха в първа урна дружно с тимовете на Хърватия, Румъния и Швейцария, а измежду вероятните противници на момчетата на Росен Барчовски от втора и трета урна са Дания, Словакия, Австрия и Люксембург, Косово, Норвегия, Ирландия и Албания.

Общо 12 тима ще се включат в третия стадий на предварителните квалификации за Евробаскет 2025, който ще се организира в интервала 19 юли - 5 август тази година. Те ще бъдат разпределени в четири групи по три отбора, от които единствено спечелилите ще заслужат място в същинските пресявки за европейското състезание по баскетбол след две години.

Тъй като България и Хърватия също ще вземат участие в предолимпийските квалификационни шампионати на ФИБА през август тази година, тези два национални тима и другите тимове в съответната урна ще получат авансово съответните спортни номера. Това е за да няма мач в последния игрови ден, което ще разреши повече отмора сред надпреварите.

Основните квалификации за Евробаскет 2025 пък ще включват общо 32 отбора, от които 20 ще завоюват квоти за шампионата в Кипър, Финландия, Латвия и Полша. Четирите страни домакини също ще вземат присъединяване в тези пресявки, макар че имат обезпечено място на шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР