Българският национал Кирил Десподов и защитникът на ЦСКА Юрген Матей

...
Българският национал Кирил Десподов и защитникът на ЦСКА Юрген Матей
Коментари Харесай

Двама от efbet лига влизат в идеалния отбор на Балканите

Българският национал Кирил Десподов и бранителят на ЦСКА Юрген Матей получиха огромно самопризнание за изявите си от началото на сезона досега. Двамата попаднаха в идеалния тим на Балканските шампионати.

Подреждането е направена от турските футболни анализатори посредством платената платформа Comparisonator. Благодарение на компютърните калкулации са избрани най-хубавите футболисти на Балканите по постове. Сравнявани са играчи от шампионатите на Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Румъния, България, Турция и Гърция.

Капитанът на ЦСКА намира място в идеалния тим като един от двамата централни бранители. Кирил Десподов, който през днешния ден навършва 25 години, пък е подложен като ляво крило в състава, спретнат от Comparisonator. Интересното е, че нападателят на Лудогорец не е в топ 3 на най-хубавите в офанзивни играчи на Балканите, съгласно статистическите индикатори.

Плеймейкърът на ЦСКА - Греъм Кери е класиран на трето място измежду най-хубавите халфове, само че това не е задоволително да попадне в идеалния тим. На първо място при полузащитниците е Гелор Канга от Цървена звезда, а на втора позиция е спретнат Файсал Фажр от Сивасспор. Вратар на идеалния отбор е Флориан Радуха от словенския Целе. Карето в отбрана е Дамиен Дисау (Фарул Констанца), Юрген Матей, Александър Драгович (Цървена звезда) и Петер Бокай (Осиек). В средата на терена са Милан Йоич (Партизан) и Андреа Бартолаци (Фатих Карагюмрюк), пред тях е Анастасиос Бакаседес (Трабзонспор). По крилата са Кирил Десподов и Андрия Живкович (ПАОК). №1 при нападателите е Рикардо Гомеш от Партизан, който има 16 гола и 4 асистенции от началото на сезона. Той е избран за най-хубав футболист в Балканските шампионати от техния старт през лятото досега.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР