Българският национал Филип Кръстев реализира второто си попадение с екипа

...
Българският национал Филип Кръстев реализира второто си попадение с екипа
Коментари Харесай

Филип Кръстев отбеляза втория си гол за Лос Анджелис ФК при разгромна победа над Минесота

 Efbet2023 Horizontal
Българският национал Филип Кръстев осъществя второто си попадение с екипа на новия си клуб - Лос Анджелис ФК при разгромната победа с 5:1 над Минесота Юнайтед като хазаин в среща от постоянния сезон на Мейджър лийг сокър (МЛС). 

Бившият футболист на Левски се появи на терена в 63-ата минута като запаса и се нуждаеше от единствено 4 минути, с цел да разпечата вратата на противника, оформяйки крайния резултат. 

21-годишният българин лиши една топка в центъра на терена и напредна независимо като навлезе в наказателното поле на противника и с удар по диагонала матира стража.

Попадението е второ за Филип Кръстев с екипа на Лос Анджелис ФК след идването му в отбора. Първият му гол за тима бе още в дебюта му против Реал Солт Лейк в шампионата за Купата на Лигите. До момента българинът има девет мача във всички шампионати за калифорнийския тим.

Останалите попадения за Лос Анджелис бяха дело на голмайстора на отбора Денис Буанга, който осъществя хеттрик още до почивката, обръщайки резултата в интерес на домакините, които първи инкасираха попадение в 4-ата минута, дело на Хасани Дотсън. През второто полувреме бранителят на Минесота Мигел Тапиас пък си заби автогол.

Лос Анджелис ФК е трети в Западната конференция на МЛС с 48 точки, с една по-малко от втория Сиатъл Саундърс. Редовният сезон е към края си, а калифорнийци имат още два оставащи мача от него, първият от които е посещение на Остин ФК на 8 октомври.  

Междувременно, тимът на Лионел Меси - Интер Маями загуби тежко с 1:4 гостуването си на Чикаго Файър и остана единствено с теоритични шансове да се класира за плейофите. Аржентинската звезда пък пропусна и този дуел поради травма. 

Победата бе доста значима за Чикаго Файър, който съвсем несъмнено ще си обезпечи място в плейофите. Тимът заема осма позиция с 40 точки. За сметка на това Интер Маями продължава да е предпоследен в Източната конференция с 33 пункта.

За тима на Дейвид Бекъм остават още три мача – против Синсинати и два против Шарлът, само че даже и три следващи победи не подсигуряват продължение в идната фаза.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР