Българският народ да изживее празника духовно, независимо къде и по

...
Българският народ да изживее празника духовно, независимо къде и по
Коментари Харесай

Българската патриаршия и Софийската митрополия дариха 800 предпазни шлема на Жандармерията

Българският народ да изживее празника духовно, без значение къде и по какъв метод, сподели свещеник Поликарп
В Страстната седмица Българската патриаршия и Софийската митрополия подариха 800 защитни шлема на Жандармерията, чиито чиновници са на първа линия в тези сложни времена на пандемия. Дарението връчи от името на българския патриарх Неофит Белоградчишки свещеник Поликарп, който е викарий на Софийската митрополия.

„ Вярна на своята традиция и своя завет БПЦ в лицето на Негово Светейшество в този момент прави едно непретенциозно подаяние на Жандармерията. С него тя цели да подкрепи хората, които ще опазват реда, които ще бдят това, което е разпоредено, да бъде спазвано. Така дружно с общи старания, като жители на България, ще успеем да реализираме –отново да бъдем свободни, да бъдем в насладата в празници и делници и всеки да продължи своя живот в здраве, благочестие, мир и единение “, съобщи свещеник Поликарп, представен от БГНЕС.

Той употребява случая да насочи привет по случай идния Великден. „ Българският народ да изживее празника духовно, без значение къде и по какъв метод. Да оценим това празненство на вярата, вярата и любовта, на живота над гибелта и да бъдем единни във всяко едно начинание “, пожела свещеник Поликарп.

Дарението беше признато от старши комисар Красимир Добрев, шеф на Дирекция „ Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи. Той акцентира, че с този жест и подарък БПЦ засвидетелства своята благодарност към системата за сигурност.

„ За нас е чест и привилегия и с признателност одобряваме направеното подаяние от светата Българска черква. Това подаяние доста ни задължава. Като чиновници и хора изричаме още един път нашата признателност за направения подарък от църквата към нас. Уверявам ви, че тези защитни шлемове ще бъдат раздадени неотложно на нашите чиновници, които са всекидневно, ежечасно и непрекъснато на първа линия. С тях ще можем да запазим живота и здравето им. Още един път изричам нашата признателност към направеното подаяние “, сподели старши комисар Добрев.

Той съобщи, че българинът съблюдава разпоредбите в тези времена на строги ограничавания, които въпреки и тежки са нужни, с цел да се опази живота на нацията.

„ Българинът съблюдава разпоредбите, въпреки че настъпването на хубавото време и стоплянето подготвя към повече разходки на открито. В главната си част той съблюдава предписанията и ограниченията “, сподели началникът на Жандармерията.

Старши комисар Красимир Добрев още веднъж се обърна с апел към жителите: „ Нашата молба е: хората би трябвало да се въздържат, би трябвало да седят у дома, да лимитират обществените контакти. Виждате, че болестта не сортира кои хора да болести “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР