Българският музикант Александър Василков, подвизаващ се под псевдонима Александър Кид

...
Българският музикант Александър Василков, подвизаващ се под псевдонима Александър Кид
Коментари Харесай

Български музикант с нов албум в Лондон

Българският музикант Александър Василков, подвизаващ се под псевдонима Александър Кид (Alexander Kyd), издава своя нов албум в Лондон, озаглавен Касис (Cassis).

Израстнал в София в фамилията на българин и рускиня, Василков следва Английска лингвистика в СУ и в Копенхагенския Университет. Работи като преподавател по британски в България, Китай и Лондон. Успоредно на активността си в региона на образованието, свири на класическа и електрическа китара като солов реализатор и композира авторска музика. Учи китара в София при Павел Павлов. Започва музикалната си кариера през 2008 година със независими концерти в София.

По време на престоя си в Копенхаген издава един студиен и един концертен албум. Откакто живее в Лондон, работи с музикалния продуцент Дейвид Люелин. Резултатът от това партньорство е студийният албум Cassis, публикуван на 29 април 2019 година Като гост-музиканти в албума вземат участие британската певица Дебора Екман и американският тромпетист Брант Тилдс.

Музиката е инструментална, на моменти меланхолична и философска. Съдържа детайли на класическа испанска китара, кино музика, различен рок и в по-малка степен български фолклор. Сред най-важните свои въздействия Василков показва американски и английски композитори на модерна класическа и кино музика като Филип Глас, Анджело Бадаламенти, Майкъл Наймън, както и различни рок групи от Англия като Radiohead, Tindersticks и Cocteau Twins.

Албумът Cassis може да се откри в платформата Bandcamp - както в разнообразни цифрови формати, по този начин и на диск.

Източник: offnews.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР