Българският министър-председател е на посещение в Страсбург. През евродепутатите, премиерът

...
Българският министър-председател е на посещение в Страсбург. През евродепутатите, премиерът
Коментари Харесай

България е обект на руски апетити, тайните служби на Путин разделят обществото

Българският министър-председател е на посещаване в Страсбург. През евродепутатите, министър председателят държа слово, в което прикани страната ни час по-скоро да бъде присъединена към Шенген и еврозоната и призна, че сме обект на съветски хибридни офанзиви.

„ В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – сполучливи от страна на Руската федерация и Съюз на съветските социалистически републики. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обязаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното участие на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развиване на родината ни. Затова би трябвало да приключим европейската си интеграция с присъединението си към Шенген и еврозоната ”, уточни Денков от трибуната на Екологичен потенциал, представен от Нова. Той благодари на всички членове на Европейския парламент, които са подкрепили страната ни по пътя към присъединението. 

Николай Денков засегна и наболялата тематика за войните в Украйна и Газа: „ За страдание, Европейски Съюз не е изолиран остров на мира и благоденствието. На границата му близо 2 години бушува опустошителна война, в която съветските агресори се пробват да пречупят порива на украинския народ да живее в самостоятелна, свободна и демократична страна. Не по-малко кръвопролитен е и възобновеният въоръжен конфликт в Близкия изток, провокиран от бруталната терористична офанзива на „ Хамас ” против цивилни жители, дами и деца, и широкомащабният боен отговор на Израел, при който към този момент починаха хиляди палестинци ”. „ Уважаеми членове на Европейския парламент, през днешния ден в Европа все по-често се виждат известни признаци на отмалялост от войната в Украйна и се надигат гласове срещу помощта за украинския народ и украинските бежанци. Все повече европейци си задават въпроса „ Защо би трябвало ние да понасяме тежестите и несгодите от една далечна война сред две страни, които не са част от Европейския съюз? Не е ли по-добре да се създадат няколко отстъпки на Путин и войната да завърши? ”, означи още Денков.

След като приключи словото си, българският министър-председател беше изпратен от евродепутатите с овации. Денков участва в спор с членовете на Екологичен потенциал и дава отговор на техните въпроси.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР