Българският министър Николай Милков информира колегите си от държавите членки

...
Българският министър Николай Милков информира колегите си от държавите членки
Коментари Харесай

Милков: В РСМ има множество антибългарски прояви

Българският министър Николай Милков осведоми сътрудниците си от страните членки на Европейски Съюз за влошаващата се обстановка в Република Северна Македония във връзка с жителите на страната с българско съзнание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това стана по време на първото за годината съвещание на Съвет „ Външни работи “ на Европейски Съюз, което се състоя през днешния ден в Брюксел. Милков подчертава върху тежкия случай с побоя над Христиан Пендиков в Охрид. Първият ни посланик изрази страдание, че този тежък случай е част от голям брой сходни с антибългарска устременост в последните месеци. Подчертана беше нуждата Скопие интензивно и в цялостна степен да се ангажира със отбраната на правата на българите в страната, както и да извършва поетите задължения в границите на процеса на европейска интеграция на страната.

Пендиков бе пребит на 19-ти вечерта в родния си град Охрид. Той е с голям брой пострадвания. Днес във ВМА му бе направена сполучливо интервенция. Българският дипломат в Скопие Ангел Ангелов бе извикан за съвещания в София, което е явен дипломатически скандал, че управляващите в България не одобряват протичащото се в РСМ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР