Българският международен съдия с най-голям стаж Емил Здравков, който е

...
Българският международен съдия с най-голям стаж Емил Здравков, който е
Коментари Харесай

Българин е съдия на Световното по лека атлетика в Будапеща

Българският интернационален арбитър с максимален стаж Емил Здравков, който е в листата на Реферите на Световната атлетика - Сребърно равнище, получи покана да бъде измежду арбитрите на 19-ото Световно състезание по лека атлетика за мъже и дами в Будапеща.

Никога преди български арбитър не е бил канен от Националната федерация на страната хазаин на най-големия състезателен конгрес, проведен от Световната атлетика. Емил Здравков ще бъде зает на СП като арбитър на инспекцията, откъдето спортистите, откакто са загряли преди своите дисциплини, ще бъдат отвеждани на спортния терен за присъединяване.

В своята кариера Здравков има интернационалните назначения на разнообразни конгреси, измежду които са Европейският шампионат в зала в Истанбул тази година, Европейското състезание за юноши и девойки под 18 година предишното лято в Йерусалим и Световните академични игри в Неапол и Европейските игри в Минск през 2019 година

Атлетическият Мондиал в Будапеща се организира от 19 до 27 август 2023 година, като в него са декларирани да вземат участие към 2000 спортисти от 200 национални федерации. В стартовите описи попадат имената на голям брой олимпийски и международни първенци от последните огромни шампионати в леката атлетика.

В Световния шампионат в Будапеща би трябвало да се включат и трима български спортисти: международният академични първенец Тихомир Иванов (скок височина), двойният европейски вицешапион за юноши Божидар Саръбоюков (скок дължина) и Милица Мирчева (маратон).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР