Българският културен център Ванчо Михайлов дискриминира македонците, утвърди Комисията за

...
Българският културен център Ванчо Михайлов дискриминира македонците, утвърди Комисията за
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ: Обявиха българския клуб Иван Михайлов в Битоля за дискриминационен

" Българският културен център " Ванчо Михайлов " дискриминира македонците ", утвърди Комисията за отбрана от дикриминация в Скопие.

Решението на Комисията е по тъжба на македонския Съюз на борците от национално-освободителната битка и антифашистката война.

" Извършена е и индиректна дискриминация от Министерството на правораздаването на Северна Македония, позволявайки регистрацията и действието на културния клуб с това име, статут и активност " споделиха още от Комисията.

При констатиране на дискриминация, в отговорностите на Комисията е и да даде рекомендации за преустановяване на противоправното и дискриминационно държание.

Препоръките на Комисията са българското съдружие да в профил всички противоречиви детайли в името, статута и програмата си в период от 45 дена; да в профил всяко противоречиво наличие от фейсбук страницата си, което провокира безпокойствие по отношение на личността и делото на Иван Михайлов.

Министерството на правораздаването на Северна Македония се задължава да извърши контрол за използването на Закона за сдруженията и фондациите, и по-специално наредбите, отнасящи се до възбраната за тласкане към етническа и национална непоносимост.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР