Българският кораб Рожен, който се намираше в израелското пристанище Ашдод,

...
Българският кораб Рожен, който се намираше в израелското пристанище Ашдод,
Коментари Харесай

Българският кораб Рожен, който беше блокиран в Израел, пристигна във Варна

Б ългарският транспортен съд " Рожен ", който се намираше в израелското пристанище Ашдод, наоколо до бойните дейности, дойде във Варна.

Корабът отплава от израелското пристанище Ашдод в края на октомври. 

След няколко несполучливи опита, четиримата български моряци, блокирани на " Рожен ", се прибраха на 17 октомври.

Те прекараха последните дни в пристанището Ашдод, а поради бомбардировките в непосредствена непосредственост част от екипажа трябваше да бъде евакуирана. Пристанището е на към 35 километра северно от Газа, в града. В него има оборудвани укрития, портът има и противовъздушна отбрана, написа " 24 Часа ".

На борда на кораба " Рожен " имаше 14 български и петима украински моряци. Във видеоклип един от тях твърди, че равнището на заплаха на другите кораби, които са в пристанище " Ашдод ", е трето, а единствено нашият е на първо.

Корабът " Рожен " трябваше да отплава още началото на предишния месец, само че разтоварването се е забавило заради неприятните метеорологични условия. Само преди година същият транспортен съд престоя близо половин година в украинското пристанище Черногорск още веднъж във време на война. От екипажа в този момент изживяват това за повторно.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР