Българският капиталов пазар е недоразвит, той е бутиков, на него

...
Българският капиталов пазар е недоразвит, той е бутиков, на него
Коментари Харесай

Николай Мартинов: Доверието е най-ценната валута в този свят

Българският финансов пазар е недорасъл, той е бутиков, на него вземат участие малко хора и релативно не е обвързван със международните пазари. Нашият пазар е много местен и към момента има път да извърви, с цел да доближи другите пазари с другите типове принадлежности. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ ръководещият сътрудник на капиталовия фонд IMPETUS Capital Николай Мартинов.

" Това е нашата задача: да разпространяваме българския финансов пазар и вложението в растящи новаторски компании на Българска фондова борса. За задачата преди три години стартирахме показател на софтуерните новаторски компании, които са търгуват на Българска фондова борса, и в случай че някой е имал смелостта да си купи от седемте компании, които влизат в този показател преди три години, в този момент би направил към 200%. “, сподели Мартинов.

По думите му, една инвестиция не може да бъде по едно и също време високосигурна, високопопулярна и високодоходна – тези три неща по едно и също време се формулировка за пирамида.

" Качествената инвестиция нормално е непопулярна.  Т.е. от тези три неща едното в случай че не бъде изпълнено, точно непопулярността, разрешава да получите екстрадоходност в бъдещето, “ описа още той, като добави, че точно смяната е непрекъснатото нещо, за което ние би трябвало да се оглеждаме. И когато настава една смяна, тя се постанова с десетилетия.

Според Николай Мартинов всички вложения в растящи компании следва да се преглеждат като дълготрайни вложения. Той изясни също по този начин, че вложенията, които са за къс интервал са спекулации, а дълготрайната вложения, които са за 5-7 години, носят възвръщаемост, която към този момент пазарът е оценил след задоволително време. " Оценката на пазара ще пристигна по-късно, откакто растежът бъде показан и той сътвори задоволително стойност, която стойностните вложители, които влагат в дял и активи, оценят. “

Като забавна нова компания Николай Мартинов уточни Boleron, която излиза на Българския финансов пазар през бийн пазара и вложителите в идната седмица ще имат опцията да дефинират цената на тази компания. " Boleron има амбициозни цели и изцяло дава отговор на нашите критерии за забавна компания, която би разрешила на нашите вложители да изпекат рентабилност, “ счита той.

" Доверието е най-ценната валута в този свят. Изграждането на доверието е муден развой, а се губи за секунди. Т.е. едно погрешно държание, една неправилна постъпка, една машинация унищожава репутацията на един човек вечно. Именно заради тази причина доверието е най-важното нещо в вложеното. Стойността на качествените акции е доверието, че капиталовият екип и техният водач ще изпълнят това, което се дали обещание и ще докарат нещата до дъно. И най-важното е, че ще споделят тази облага с всички, “  категоричен е ръководещият сътрудник на капиталовия фонд IMPETUS Capital Николай Мартинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР