Българският гражданин Сергей Радков и другите задържани в Белгия джихадисти

...
Българският гражданин Сергей Радков и другите задържани в Белгия джихадисти
Коментари Харесай

Белгийските джихадисти и Сергей Радков готвели убийството на кмета на Антверпен

Българският жител Сергей Радков и другите арестувани в Белгия джихадисти са подготвяли убийството на кмета на Антверпен Барт де Вевер, който е и ръководител на една от най-големите партии в страната Нов фламандски алианс. Това оповестяват локални медии, като се базират на данни от прокуратурата. 20-годишният етнически ром от Благоевград към този момент е в ареста с обвиняване, че е дал оръжие на другите заговорници.
Барт Де Вевер бил умишлен за персонално възмездие, тъй като въвел възбрана общинските чиновници в Антверпен да носят религиозни знаци до момента в който са на работа. Белгийските медии настояват, че измежду задачите на обвинената в терористичен скрит план група са били и полицейски ръководства.
Прокуратурата разяснява, че подготовката на атентатите не е била напреднала до степен, в която да са били избрани датата и часовете на ударите. Преди да бъдат хванати, заговорниците били следени известно време от службите за сигурност.
По-рано локални медии прецизираха, че някои от хванатите са били свързани с терористите от „ Ислямска страна “ – организацията, поела отговорност за атентатите в Брюксел от 22 март 2016 година. Де Вевер неведнъж бил заплашван в последните години от разнообразни незаконни среди и неколкократно е поставян под засилена полицейска защита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР