Българският гимнастик Дейвид Хъдълстоун спечели квота за олимпийските игри в

...
Българският гимнастик Дейвид Хъдълстоун спечели квота за олимпийските игри в
Коментари Харесай

Дейвид Хъдълстоун ще представя България на Игрите в Токио

Българският гимнастик Дейвид Хъдълстоун завоюва квота за олимпийските игри в Токио през 2020 година 19-годишният ни представител изигра без неточност шестте си съчетания на международното състезание в Щутгарт и заслужи обща оценка в многобоя 80,533 т. С нея той си обезпечи присъединяване на най-големия състезателен конгрес на планетата през идната година.
В борба за олимпийска квота (ВИДЕО) Националите по спортна гимнастика се готвят за международното състезание в Щутгарт
Хъдълстоун е роден в Холандия. Майка му е българка, а татко му американец. Той стартира да се занимава с гимнастика на Каймановите острови, където живее със фамилията си, а по-късно и у нас под наставленията на Дамян Игнатов.

Той дебютира на европейско състезание едвам на 14 години и се подрежда на 12-о място в многобоя. Специалисти в гимнастиката го назовават " новия Йордан Йовчев " и му предвещават триумфи като на сребърния медалист от олимпийските игри в Атина през 2004 година



На олимпийските игри в Рио де Жанейро България нямаше представител в спортната гимнастика. През 2012 година в Лондон Йордан Йовчев приключи на седмо място на халки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР