Българският футболен съюз ще изпрати в най-кратки срокове официално писмо

...
Българският футболен съюз ще изпрати в най-кратки срокове официално писмо
Коментари Харесай

БФС подготви писмо с молба за подновяване на тренировките на ДЮШ

Българският футболен съюз ще изпрати в най-кратки периоди публично писмо до държавните институции (Министерство на здравеопазването) с искане да бъдат позволени тренировките за децата и юношите.

Това заяви за " Българска телеграфна агенция " техническият шеф на централата професор Лъчезар Димитров.

Както е известно, огромна част от професионалния и аматьорския спорт към този момент работи на терен- дали на групи, или в цялостен състав след края на изключителното състояние поради пандемията от ковид. За детско-юношеските школи по футбол обаче това към момента не е допустимо. Дълго траялата възбрана провокира гневното отношение на треньори, родители и деца. Оказа се, че БФС не стои със скръстени ръце, само че не всичко зависи от тях.

" Писмото е готово, следва да се напише публично и да се изпрати. Но очаквам напътствие за това от управлението на БФС, които ще вземат крайното решение. Аз съм се подготвил с претекстовете за какво и по кое време би трябвало да стартират тренировките на тимовете от детско-юношеския футбол. И това писмо ще касае освен децата и юношите, а също по този начин подновяването на женското състезание и завършването на шампионата за Купата на БФС за юноши до 18 години. Както знаете, от този шампионат ще бъде излъчен представителят на България в младежката Лига на УЕФА, сподели още професор Димитров.

Той описа и каква е главната спънка досега. И тя е, че към този момент са почнали тренировките на професионалните тимове.

" Засега има обратно мнение, че не трябва на едни и същи игрища, на една и съща база да се събират да упражняват детските тимове и мъжките професионални отбори. Школите, които са към аматьорски клубове, няма да имат този проблем, тъй като аматьорският мъжки футбол е преустановен.

" Но за децата, които са към професионални клубове, евентуално ще би трябвало да се търси различен вид. При клубовете, които имат огромна база и няма допир сред деца и възрастни футболисти, ще бъде най-лесно. При другите би трябвало да се прави очевидно някакъв график, да употребяват база и съблекалнята след ограничения за сигурност, сподели още проф. Лъчезар Димитров.
Единият претекст, който Проф. Димитров ще включи в писмото си, че би трябвало да бъде избран отличник за Купа БФС (до 18 г) и да се играят баражи за място в Елитните групи. Отборите би трябвало да се приготвят за тези мачове. Другият претекст е, че през есента интернационалният календар включва европейски квалификации за юноши и девойки. И националните тимове на България в тези възрасти би трябвало да се приготвят, би трябвало да се мисли за контролни срещи, въпреки и обстановката с карантината в доста страни в Европа да е комплицирана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР