Българският футболен съюз (БФС) ще инициира среща с Националното сдружение

...
Българският футболен съюз (БФС) ще инициира среща с Националното сдружение
Коментари Харесай

БФС ще съдейства на малките клубове да получат помощ от общините за новото първенство

Българският футболен съюз (БФС) ще инициира среща с Националното съдружие на общините след края на изключителното състояние, наложено поради ограничението на ковид в България, с цел да посредничи в помощта за футболни клубове в сложна обстановка.

Както е известно, сериозна част от тимовете в българския футбол са свързани или подвластни от финансовата поддръжка на общините в съответните обитаеми места.

Очакванията са много клубове да изпитат съществени проблеми с финансирането, откакто обстановката с ковид бъде овладяна. Именно тук от БФС считат да насочат старания и да влязат в ролята на посредник като убедят локалната власт, че футболните тимове би трябвало да бъдат подкрепени по един или различен метод.

Тази помощ ще бъде изключително наложителна преди началото на идващото състезание, когато е концепцията на БФС да търси въпросната среща и разговор.

Подалият оставка президент на БФС Борислав Михайлов още преди повече от две години беше почнал деен разговор със Сдружението на общините и даже показа пред кметовете и президента на УЕФА Александър Чеферин при визитата му в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР