Българският фонд за дялово финансиране Eleven Ventures обяви първите 4

...
Българският фонд за дялово финансиране Eleven Ventures обяви първите 4
Коментари Харесай

Eleven Ventures инвестира по €300 000 евро две български компании

Българският фонд за дялово финансиране Eleven Ventures разгласи първите 4 стартъпа, които ще вземат участие в Eleven Alpha - специфична стратегия за поддръжка на изключителни създатели от ЦИЕ в ранните дни на техните инициативи. Те ще получат по €300 000 инвестиция против 10% от капитала на всяка от фирмите.

Две от финансираните компании са от България

Четирите определени започващи компании, които се причисляват към програмата, са словенската Perfeqt (Здравеопазване), гръцката MyTeam (Fintech & Future of Work), и представителите от България - True Insights (Ecomtech) и FlatAway (Future of Work) .

Преди 4 месеца фондът разгласи стартирането на програмата. Eleven Alpha е ориентирана към създатели в начален стадий на развиване на техния бизнес. Това може да значи да имат единствено смела концепция и недодялан първообраз или към този момент първи плащащи клиенти.
 Българският стартъп Ondo Solutions притегли €1 милион
Българският стартъп Ondo Solutions притегли €1 милион

Системата за точно напояване към този момент работи в над 15 ферми и у нас и в Северна Македония

Четирите предпочитани вертикали на Eleven (Fintech, Healthcare, Future of Work, Future of Food) остават на фокус, само че вратата е отворена за стартъпи и в други промишлености.

Екипът на Eleven е прегледал над 450 кандидатури от 25 страни

След това фондът избира 4 екипа, които получават утвърждение за по-малко от 2 месеца от подаването на кандидатурата си.

" Изключително сме удовлетворени от четирите определени компании и техния възторг да се възползват изцяло от нашата платформа ", разяснява Ивайло Симов - ръководещ сътрудник в Eleven.

След потвърждаване на договорката, създателите получават достъп до цялото ноу-хау в създаване на компании и запаси от Eleven. Екипът ще обезпечи непрекъсната поддръжка и ще работи персонално с бизнесмените, с цел да създаде самостоятелен проект за развиване на компанията, който да им помогне достигането на идващия стадий.
 Снимка 579064
Източник:

Perfeqt е домакински тест за урина и мобилно приложение, което наблюдава здравето на тялото ви и дава персонализирани препоръки за метода на живот и хранене въз основа на вашите резултати.

В рамките на приложението потребителят вижда резултати и пояснения за всички параметри, които се тестват, както и персонализиран проект и оферти за промени в метода на живот и хранене, които биха могли да подобрят избрани параметри.

MyTeam е B2B SaaS екосистема, която оказва помощ на спортните клубове да усъвършенстват ежедневните си интервенции посредством единна уеб основана платформа, като в това време разрешава на спортистите да бъдат в крайник с всички аспекти на своя състезателен живот.

Бизнесът на българските стартъпи

True Insights е SaaS артикул, който оказва помощ на марките за електронна търговия и притежателите на магазини да проучват качеството на своите продуктови страници и да наблюдават и съпоставят артикули на своите съперници. Продуктът употребява собствен личен AI логаритъм.

FlatAway платформата предлага професионално ръководени парцели, които могат да се наемат за гъвкави интервали. Освен това има абонаментен модел, който разрешава на цифровите номади да сменят местата си безпроблемно, като заплащат еднакъв месечен наем, без значение от местоположението.
 Програмата за финтех нововъведения на Eleven и Visa се разраства в Югoизтoчнa Eвpoпa
Програмата за финтех нововъведения на Eleven и Visa се разраства в Югoизтoчнa Eвpoпa

Последната му инвестиция у нас е в онлайн платформата за застраховки Boleron
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР