Българският филм Майка на режисьора Зорница София ще открие новото

...
Българският филм Майка на режисьора Зорница София ще открие новото
Коментари Харесай

Майка на Зорница София открива Киномания 2022

Българският филм Майка на режисьора Зорница София ще открие новото издание на Киномания. Копродукцията с Германия и Хърватия ще има единствено една прожекция в границите на фестивала.

На 17 ноември в първа зала на НДК публиката ще може да съпреживее достоверен филм, недопечен и гальовен по едно и също време, въодушевен от действителната история на една българка и от нейната битка да трансформира контузията си от невъзможността да има свои деца - в успех на един друг вид родителство. Главната роля се извършва от обичаната от дребния екран и театъра Дария Симеонова, за която това е дебют за основна роля в киното. Участват още хърватският артист Леон Лучев, печелил награди на фестивали като Берлин, Кан и Сънданс, както и кенийските открития - Перис Уамбуи и Стив Матиас.

Майка е българският кандидат за премията Оскар за интернационален филм, реши комисията, управлявана от Мария Бакалова. Лентата е селектирана за присъединяване в конкурсната стратегия на фестивала във Варшава, а също и по време на 40-ото издание на Златна роза във Варна в края на септември.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР