Българският еврокомисар Илиана Иванова поздрави кмета на София Йорданка Фандъкова

...
Българският еврокомисар Илиана Иванова поздрави кмета на София Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Еврокомисар Иванова поздрави кмета Фандъкова за утвърждаването на София като столица на спорта

Българският еврокомисар Илиана Иванова поздрави кмета на София Йорданка Фандъкова за одобряването на града като столица на спорта, оповестиха от Столична община.

 

„ Спортът е една от най-силните и сплотяващи връзки и е извънредно значим за възстановяване на здравето. Затова приветствам и поддържам София за самодейността „ Европейска столица на спорта “ и за избирането ѝ за „ Световна столица на спорта през 2024 година “, сподели българският еврокомисар Илиана Иванова на среща с Фандъкова.

 

На диалога участваха и Жан Франко Лупатели, президент на ACES EUROPE, Андрей Ковачев, член на Европейския парламент, Анатоли Илиев, началник на Фондация „ София европейска столица на спорта “. 

 

Българският еврокомисар Иванова изрази значимостта на постигнатото за развиването на опциите за спорт в града като част от образованието на младежите. 

 

Кметът Йорданка Фандъкова акцентира, че спортът трансформира метода на живот и тази самодейност стимулира да влагаме в развиването на спорта в града. Инвестициите в спортна инфраструктура са част от целите в работата й като кмет. По думите ѝ през последните години в София са построени десетки спортни уреди навън в кварталите, спортни стадиони и фитнес площадки, а в близо 20 учебни заведения, които не са имали физкултурни салони, са построени нови. 

 

Президентът на ACES EUROPE Лупатели съобщи, че София е направила доста през последните години и е привлякла хиляди жители да се занимават интензивно със спортни действия. Той съобщи възхищението си от работата на кмета Йорданка Фандъкова като водач и управленец и я предложения да бъде почетен президент на ACES EUROPE за идващите пет години. 

 

На пресконференция на 29 август в Столична община бяха показани приоритетите в региона на спорта и спортния календар на София като „ Световна столица на спорта " за 2024 г, напомня Българска телеграфна агенция. Кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че над 312 са спортните събития на територията на София, планувани за идната година. Участниците в конференцията акцентираха три съществени целта за София във връзка с спорта: повече благоприятни условия за спорт за всички, усилване на обществената роля на самодейността, както и рехабилитация на туристическа и спорта инфраструктура на планината Витоша. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР