Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел подари на великотърновци оперетата

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел подари на великотърновци оперетата
Коментари Харесай

Майдел подари на великотърновци оперетата „Баядерка“ за Деня на народните будители

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел подари на великотърновци оперетата „ Баядерка “ във връзка Деня на националните будители. Представлението беше изпълнено от трупата на МДТ “Константин Кисимов”, който е единственият български спектакъл, който слага фамозното произведение на Имре Калман.

„ В навечерието на един от най-светлите български празници - Деня на националните будители, е значимо да си спомним за нашите предшественици, съдействали за българското прераждане от етнос в нация, от средновековни хора в съвременни жители. Също толкоз значимо е да покажем почитание и поддръжка за тези модерни будители, които със своя възторг и безрезервност не престават да се грижат за културното и духовно израстване на народа ни. “ Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП преди началото на постанновката на 31 октомври в МДТ „ Константин Кисимов “ във Велико Търново.

С обезпечаването на безвъзмездни билети българският евродепутат сервира своите похвали към феновете на театралното изкуство и всички модерни пазители на духовността. Жестът е и в поддръжка на активността на театралите от търновската сцена, които Ева Майдел подкрепя постоянно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР