Българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин

...
Българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард лева

Българският поданик е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард лв.. Това съобщи министър председателят Кирил Петков, който направи оглед на градежа на интерконектора с Гърция в региона на град Комотини. Пред медии Петков разяснява тематиката с ареста на водача на ГЕРБ и някогашен министър-председател Бойко Борисов, който бе арестуван в четвъртък предходната седмица за 24 часа дружно с пиарката си Севдалина Арнаудов и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

„ Как е допустимо българската прокуратура даже да не образува досъдебно произвеждане? “, попита Петков.

Той дефинира държавното обвиняване като „ окупирана институция “, която не си прави работа.

Петков разяснява изказванията на обвинения предприемач Васил Божков, който твърди, че е бил рекетиран от някогашните ръководещи.

" От над година се знае, че има подобен случай, Божков на кой ли не го сподели. Умопомрачаващо е прокуратурата дори да не направи досъдебно произвоство, с цел да направи един скайп диалог с Божков. Ако някой желае, може да го направи още на следващия ден. Г-н Божков желае да даде информация. Човек, подкупвал високопоставени длъжностни лица желае да опише, а прокуратурата споделя, че скайп връзките не са метода и това не я интересува. Не се разпитват сътрудниците му, секретарките в Министерството на финансите. Фактът, в случай че се окаже правилен,е, че поради рушвет от 60 млн. лв. половин милиард от нашите пари са изтекли ", сподели Кирил Петков.

Той уточни, че има и нов експертен отчет на Министерството на финансите, който показва пропуски при одитиране на европейските средства, до момента в който министерството се е управлявало от Владислав Горанов. По думите на премиера има образци от обособени райони, където парите по европейските фондове са достигали само до стеснен кръг компании. Темата за корупцията в страната е била централна и по време на визитата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, удостовери Петков.

" Одитният отдел под управлението на Горанов не си е приключил работата и имаме човек, който е подготвен да каже, че е корумпирал. Свидетелствах, че съгласно мен този отчет дава информация, че има неправда под управлението на Горанов, а поради това има заплаха от позвънявания, скриване на документи, прикриване на доказателства ", разяснява Петков и по този метод оправда задържането на Горанов, Борисов и Арнаудова " по необходимост ".

Петков засегна и тематиката за планове джип, благосъстоятелност на " Аркад ", в дома на пиарката Севделина Арнаудова.

" В гаража на пиара има джип на " Аркад ". Тази газова връзка (с Гърция - б. р.) не се построи за 12 година, съветската се построява за 3 година и остават гратис джипове. Няколко са оставили в министерството на екологията, един джип е оставил в министерството на енергетиката. Кой раздава просто по този начин толкоз скъпи коли? Много натовски настроена партия, само че работи с съветски планове, дава 3 милиарда Лева за съветски планове. Ще има инспекция по случая. Няма безвъзмезден обяд. Някой ги е дал за нещо. Всичките би трябвало да се върнат. Когато е даден безвъзмезден, той нормално е доста безценен. Ужасно е, че някои хора и сега ги карат ", сподели Петков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР