Българският Червен кръст се утвърди като стожер на основополагащи обществени

...
Българският Червен кръст се утвърди като стожер на основополагащи обществени
Коментари Харесай

Президентът Радев: Българският червен кръст е еталон за съпричастност, солидарност и единение

Българският Червен кръст се утвърди като стожер на основополагащи публични полезности, като пример за съпричастност, взаимност и единство, от които имаме изключително мощна потребност през днешния ден. Това съобщи президентът в приветствието си по време на тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от основаването на Българския Червен кръст.

Честването се организира под патронажа на президента, оповестяват от прессекретариата на президента.

Президентът Радев изрази дълбока благодарност към всички доброволци, членове и управлението на БЧК за неизменимата им подготвеност да извършват своята филантропична задача в поддръжка на най-уязвимите и за безпределната им религия в силата на благородството.

За своите 145 години Българският Червен кръст се утвърди освен като най-голямата филантропична организация у нас, само че и като институция с ясни цели, стройна конструкция и ефикасна активност, уточни президентът Радев.

По думите му в тежки и сериозни моменти на бедствия и рецесии БЧК е способна да активизира целия си запас и да окаже  неоценима помощ на обществото и институциите.

С безрезервност, мъжество и безупречна организираност Българският червен кръст съумя да заслужи високо доверие и интернационално самопризнание, както и лидерска роля в района, посочи президентът.

Президентът Радев открои и приноса на доброволческата активност на Българския юношески Червен кръст и значимото му значение за приобщаването на младите ни хора към филантропичните полезности и правила. „ Това е доста повече от образование в дух на взаимност - това е значим урок по родолюбие и отговорност към просперитета на обществото ни и към бъдещето на Родината “, акцентира президентът. 



пожела на доброволците от най-голямата филантропична организация у нас да не престават да потвърждават, че без значение от тестванията, постоянно да побеждава положителното, солидарността и милосърдието.

Държавният глава взе участие в тържественото събитие дружно със брачната половинка си Десислава Радева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР