Българският борец в категория до 57 кг - Георги Вангелов,

...
Българският борец в категория до 57 кг - Георги Вангелов,
Коментари Харесай

Вангелов в битка за бронза! Българинът спечели репешажа!

Българският герой в категория до 57 кг - Георги Вангелов, ще се бори за бронзов орден от олимпийските игри в Токио! Той съумя да победи с туш Урбано Тигрерос от Колумбия в репешажите и по-късно през днешния ден (5 август) ще се качи още веднъж на тепиха с вяра, че ще завоюва отличие.

Вангелов, който е бронзов медалист от европейското състезание през 2016 година и притежател на златния пояс " Дан Колов " за 2020 година, завоюва първи точки минута след началото на срещата с Тигрерос. Българинът продължи да бъде по-активен, като това му обезпечи преимущество от 6 точки преди почивката.

Снимка: Reuters

Във втората част на мача българинът продължи с положителното си показване, макар че колумбиецът опита няколко положителни офанзиви. В последна сметка Вангелов беше разгласен за победител.

Мачът му за бронзовия орден е към 13:30 ч. българско време, а противник на българина ще бъде първенецът на Азия от 2018 година Нурислам Санаев от Казахстан.

Снимка: Reuters

По-късно през днешния ден (5 април) на тепиха ще излезе и родната представителка при дамите в категория до 57 кг - Евелина Николова. Тя загуби полуфинала си през вчерашния ден, а в спор за бронза ще се изправи против Валерия Коблова от Руския олимпийски комитет.

Българските битка към този момент завоюва един орден. Тайбе Юсеин се окичи с бронза в категория до 62 кг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР