Българският боксьор Радослав Росенов отпадна на четвърфиналите в категория до

...
Българският боксьор Радослав Росенов отпадна на четвърфиналите в категория до
Коментари Харесай

Радослав Росенов също не успя да спечели медал за България от световното първенство по бокс

Българският боксьор Радослав Росенов отпадна на четвърфиналите в категория до 60 кг на международното състезание по бокс за мъже, което се организира в Ташкент, Узбекистан. След три рунда здрава борба съдиите присъдиха успеха на противника на Росенов - Мохамед Джадже от Йордания.

19-годишният Росенов стартира срещата с разучаващи прави удари с предната ръка. И двамата боксьори не бяха доста дейни през първата минута и получиха устно предизвестие от съдията. Първата мощна композиция в дуела бе маркирана от боеца от Русе. Той приключи и частта по-агресивно и справедливо тя бе присъдена за него с 3:2 гласа.

Росенов сподели убеденост и успокоение и през втория рунд. Неговите офанзиви бяха добре премерени. В тази част той разчиташе повече на придвижване от краката и финтове. Радослав стартира и да смъква ръцете си, с цел да примамва Джадже към него. Въпреки положителната игра на Росенов, точките в тази част бяха в интерес на йорданеца и по този начин двамата боксьори се усремиха към последната част с еднакъв резултат 19:19.

Росенов се хвърли с мощни офанзиви още от началото и пое самодейността на борбата. Той зае центъра на кръга и не пусна юздите на дуела до последния гонг. Боксът не беше изключително чист в последните три минути, само че желанието за победа и на двамата боксьори ги мотивираше да се движат напред и да хвърлят удари, макар умората. В последните двайсет секунди русенецът вкара няколко мощни крошета, само че очевидно това не бе задоволително. След преразглеждане на борбата, съдиите взеха решение, че Джадже е бил по-добрият сред въжетата.

Йорданецът ще се изправи против Ерислади Алварес от Куба в петък ½-финал. Днес на кръга в Ташкент за място в медалите ще се бори и различен българин - Рами Киуан вкатегория до 75 кг. Двубоят ще бъде излъчен !




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР