Българският боксьор Кубрат Пулев отговори на Антъни Джошуа, който го

...
Българският боксьор Кубрат Пулев отговори на Антъни Джошуа, който го
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Не съм лигльо и държа много на болка

Българският боксьор Кубрат Пулев отговори на Антъни Джошуа, който го разкритикува за травмата, довела до пропадането на мача посред им. Двамата трябваше да се изправят един против различен за три от международните трофеи в тежка категория на 28 октомври в Кардиф, само че Пулев получи контузия.

Преди седмица от екипа на българина оповестиха, че обзор с ехограф в Берлин е открил, че 36-годишният българин има скъсване в един от гръдните мускули, които водят към мишницата на дясната ръка.

Дни по-късно международният първенец изясни, че е играл с по-сериозни контузии, и назова травмата на Пулев " дреболия ".

" Всяка травма е безусловно друга и не може да се съпоставя, още повече с травмата на различен човек. Никога не съм бил глезльо. Даже в противен случай. Смятам, че държа доста на болежка, и сигурно повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни травми и здравословни проблеми ", заяви Пулев посредством страницата си във " Facebook ".



Той изясни, че преди против Кевин Джонсън е упражнявал с " мъчителна травма в петата ". Преди да се изправи против Дерек Чисора, българинът е " бил зле, с висока температура ". " Не отложихме дуела, макар че 4 дни преди да изляза на кръга, треньорът ме попита дали не желая да го отложим. Казах: " Абсурд, ще се оправя! "

" Това е травма, която може да докара до доста съществени затруднения. Разбирам, че всеки желае да му е елементарно, само че аз няма да дава тази опция. Напротив! Знам, че рано или късно пътищата ни ще се пресекат още веднъж, и тогава ще бъда здрав и добре квалифициран и ще изляза, с цел да надвивам ", сподели още Пулев.

Вместо с българина Джошуа ще се бие в Кардиф с камерунеца Карлос Такам. Двубоят сред двамата ще бъде за купите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBA) и Международната боксова организация (IBO).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР