Българският бизнес ще има нужда от близо 194 хиляди работници

...
Българският бизнес ще има нужда от близо 194 хиляди работници
Коментари Харесай

Ето от какви специалисти се нуждае БГ бизнесът през 2022 год...

Българският бизнес ще има потребност от близо 194 хиляди служащи и експерти през 2022 година Данните са на Агенцията по заетостта. Нов личен състав ще наемат близо 50 хиляди работодатели, което е с към 15 на 100 по-малко по отношение на предходната година.

Според изследването към 44 хиляди ще бъдат обявите за работа за висшисти като лекари, учители и IT експерти. Почти толкоз ще бъдат и обявите за неквалифициран личен състав.

„ Компании, които не бяха непосредствено наранени, подхождат доста по-прагматично и страхливо, защото за следващ път им се появи, че няма по какъв начин да следват някаква пазарна логичност, а просто би трябвало да изчакат идващото решение от правителството”, сподели Валентин Кръстев, който е шеф на компания за човешки запаси.

„ Усеща се голям апетит от бизнеса да се развива и работодателите имат потребност от напълно леко разпределяне, каквото се случи на няколко пъти през тези две години”, разяснява той.

„ Има голямо търсене в областите на производството. Достатъчно доста производители останаха в България в последните години и те изпитват апетит за работна ръка като са подготвени да одобряват хора и от доста разнообразни сфери”, добави Кръстев.
Свързани вести България посрещна новата 2022 година с цени нагоре, без бюджет и помощи във фризера
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР