"Българският бизнес се бори с една гигантска администрация", посочи председателят

...
"Българският бизнес се бори с една гигантска администрация", посочи председателят
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Най-накрая успяха да спрат компенсациите към бизнеса

"Българският бизнес се бори с една гигантска администрация ", уточни ръководителят на БАЗ

Извънредната епидемиологична конюнктура пада от 1 април. Казваме "чао " на маските, "зелените документи " и Ковид рестриктивните мерки. Какви ще бъдат следствията за бизнеса от това?

Отпада изключителната епидемиологична конюнктура, обаче никой не излезе да каже дали значи това, че пандемията е свършила, че сме се преборили с ковид. В същия миг се приема нов Закон за здравето, в който се споделя, че министърът на опазването на здравето и локалните РЗИ-та още веднъж, в случай че има експлоадиране на зараза, може да вкарат ограничаващи здравни ограничения. Това сподели ръководителят на БАЗРичард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR ".

По думите му неналичието на израза "извънредна епидемиологична конюнктура " затваря вратата на закона за обезщетения към лимитираните бизнеси или чиновниците в тях.

"От идването на служебното държавно управление следим по всякакъв начин опити да се спрат обезщетенията към бизнеса и чиновниците. Сега съумяха най-сетне. Ако се случи нещо, няма да има "основание " да бъдат обезщетени бизнеси и чиновници ", посочи събеседникът. И добави, че единственото, което ги избавя сега, е ДДС-то, което е било реализирано от предходния кабинет.

Председателят на БАЗ съобщи пред, че сега от сектора заплащат 3 пъти по-скъп ток, даже след обезщетенията.

"Работодателските организации упорстват от доста от дълго време свръхпечалбите на "Козлодуй " да се върнат на бизнеса назад. Сметките са по 3, като прибавим и инфлацията, горивата... Всеки ден се подвигат доставните цени към нас. В момента се опитваме да вършим бизнес макар страната ", уточни Алибегов.

Той добави, че в заведенията няма по какъв начин да бъдат увеличени цените, тъй като на потребителите инфлацията им изяжда даже покачването на работните заплати.

Според него се търсят редица нарушавания, с цел да бъдат възпрепятствани помощите за бизнеса.

"Българският бизнес се бори с една гигантска администрация. Вместо да си вършим работата и да сме спокойни, ние ще вървим по каузи. Трябваше да се случи това, което стана в Европа - одобри се, че след отпадане на "зелените документи " се резервират обезщетенията за бизнесите до края на годината ", изясни Алибегов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР