Българският баскетболен национал Александър Везенков и неговият Олимпиакос допуснаха драматично

...
Българският баскетболен национал Александър Везенков и неговият Олимпиакос допуснаха драматично
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос отстъпиха драматично на Фенербахче във втория четвъртфинал от Евролигата

Българският баскетболен национал Александър Везенков и неговият Олимпиакос позволиха трагично проваляне със 78:82 вкъщи против Фенербахче във втория дуел от четвъртфиналната серия сред двата отбора в плейофите на Евролигата.

В " Стадиона на мира и другарството " в Пирея феновете станаха очевидци на доста зрелищна борба, която мина през няколко обрати, само че в последна сметка триумфът бе за гостите от Турция.

Мачът стартира по-добре за домакините от Олимпиакос, които завоюваха удобно първата четвърт с 24:10, само че още до почивката " фенерите " понижиха огромна част от пасива си и по този начин първото полувреме приключи при задатък от 37:34 за " червено-белите ".

Крехката разлика се резервира и в хода на третата четвъртина, с цел да се стигне до решителните 10 минути, в които двата отбора на няколко пъти си размениха водачеството, само че в края баскетболистите на Фенербахче направиха нужното, с цел да се поздравят с крайния триумф и да изравнят общия резултат в серията.

За спечелилите Карсън Едуардс приключи дуела с 16 точки, а Джонатан Мотли и Найджъл Хейс-Дейвис прибавиха по 15.

От другата страна Александър Везенков изигра следващия си мощен мач за Олимпиакос и вкара 18 точки, с колкото приключи и Костас Слукас.

Така, при 1-1 победи серията продължава с два мача в Истанбул на 3 и 5 май. Играе се до три триумфа от пет срещи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР