Спортният министър Георги Глушков откри шестото издание на детския турнир

...
Спортният министър Георги Глушков откри шестото издание на детския турнир
Коментари Харесай

Турнир по плуване „Златоперки“: Участват над 600 деца от 37 клуба

Спортният министър Георги Глушков откри шестото издание на детския шампионат по плуване „ Златоперки “ . В надпреварата, проведено от ПК „ Левски “, вземат участие над 600 деца от 37 клуба , родени сред 2007 и 2017 година. Турнирът „ Златоперки “ е правоприемник и продължава традицията на надпреварата за деца „ Златна рибка “.

„ Изключително ми е прелестно да бъда на днешния празник – Деня на детето, измежду толкоз доста деца, които са бъдещето на българския плувен спорт. Благодаря на плувен клуб „ Левски “ и огромния ни плувец Петър Стойчев за напъните да разпространяват спорта измежду децата и за това, че за поредна година провеждат това ужасно събитие “ , сподели Глушков.

Министърът пожела триумф на участниците , които ще се състезават на 50 метра , 100 метра и 200 метра във всеки от стиловете, 200 метра съчетано плуване и 400 метра свободен жанр .

„ Не спирайте да преследвате задачите си и да мечтаете. Сигурен съм, че един ден ще се гордеем с триумфите Ви на най-големите плувни конгреси “ , обърна се министър Глушков към децата.

Организаторът на шампионата Петър Стойчев благодари за поддръжката от ММС и връчи почетен плакет на министър Глушков. На събитието участва и ръководителят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев.

Йотова: Фолклорът е невидима, само че здрава връзка на българите с Родината

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР