Българският баскетболен национал Александър Везенков и неговият клубен тим Олимпиакос

...
Българският баскетболен национал Александър Везенков и неговият клубен тим Олимпиакос
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос допуснаха поражение от Монако в Евролигата

Българският баскетболен национал Александър Везенков и неговият клубен отбор Олимпиакос позволиха проваляне с 60:64 при визитата си на френския Монако в среща от 18-ия кръг на Евролигата.

Двубоят в Княжеството бе изпълнен с неточности и от двете страни, само че в последна сметка домакините се оказаха по-стабилни в заключителните минути и това им оказа помощ да стигнат до крайния триумф.

Иначе срещата стартира мъчно за " монегаските ", които в първата четвърт допускаха прекалено много неточности и това оказа помощ на гръцкия отбор да приключи първите 10 минути с преднина от 20:8.

Силна игра на Майк Джеймс през втората част обаче върна очакванията играчите на Монако, които до почивката бяха понижили пасива си на единствено три пункта при 31:34.

В началото на второто полувреме пък цялостният поврат бе факт и домакините поеха водачеството при 37:34, а до края срещата на няколко пъти мина през тъждество в резултата, само че във значимите моменти френският отбор позволи по-малко грешки и това обезпечи на Монако 12-та победа от началото на постоянния сезон в Евролигата.

Майк Джеймс стана най-резултатен за спечелилите с 19 точки, Алфа Диало добави 16, а мощно от пейката се включи Йоан Макунду, който приключи с 9 пункта.

За гостите от Олимпиакос пък българинът Александър Везенков завърши с едвам 4 точки, а с най-голям актив за " червено-белите " приключи Алек Питърс, който вкара 12 пункта.

В класирането тази победа изкачи Монако на втората позиция с баланс 12-6, с какъвто е и водачът Реал Мадрид. Загубата пък смъкна гръцкия отбор на петото място, като Везенков и компания са с баланс 11-7.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР