Българският баритон Владимир Стоянов беше удостоен с наградата Фалстаф за

...
Българският баритон Владимир Стоянов беше удостоен с наградата Фалстаф за
Коментари Харесай

Баритонът Владимир Стоянов получи наградата Фалстаф

Българският баритон Владимир Стоянов беше почетен с премията " Фалстаф " за изключителни достижения в интерпретацията на оперите на Джузепе Верди. Ученикът на Никола Гюзелев получи наградата на гала в Бусето - градът, в който е израснал великият композитор.

За меломаните Владимир Стоянов не е просто огромна опeрна звeзда. Неговото име е синоним на висока музикална хармония, с която той в никакъв случай не прави компромис. Който го е чувал да пее, знае, че гласът му постоянно намира най-прекия път към сърцето, гали слуха и цялостни душата с приятност. Затова достойнството, която италианците му оказват, не е изненада, а справедливо самопризнание.
Владимир Стоянов: Тази награда е учредена от Асоциацията " Фалстаф ".Това са един кръг от фенове на операта, вердиевата опера на първо място, които пропагандират музиката на Верди по света. За всеки един от нас е голяма чест и наслада да бъде приет точно от тези хора, които в доста аспекти знаят и познават традицията и музиката даже от време на време по-добре от самите нас.
Днес Владимир Стоянов e приет за отличен вердиев реализатор. Самият той споделя, че в оперите на Верди намира своята зона на комфорт. Когато е на старта на кариерата си, не всички имат вяра до дъно в гения му.
Владимир Стоянов: Когато започнах да се занимавам с оперно пеене и учех в консерваторията, някои от моите професори ми споделиха, че аз Верди даже не би трябвало да го допирам, че гласът ми бил безпаричен. Имаше доста такива изявления, само че това е обикновено, тъй като първоначално никой не знаеше, не си даваше сметка и не си дава сметка кой до каква степен може да стигне. Затова, когато забележим някой младеж, който потегля упорит, не би трябвало да му даваме оценки първоначално.
Владимир Стоянов не счита, че 6-килограмовият бюст на Верди ще постави на плещите му символичната тежест на признанието. Мисли, че след премията ще му стане по-леко и чака напълно скоро да сбъдне отдавнашна фантазия - да изпее още една вердиева роля. Тази на Симоне Боканегра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР