Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели европейската титла във финала

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели европейската титла във финала
Коментари Харесай

Грациите ни спечелиха златен медал от европейското първенство

Българският отбор по художествена гимнастика завоюва европейската купа във финала на смесеното комбиниране на три топки и две въжета, съобщи Gong.

Фантастичната ни петорка, която изпита доста полярни усеща по време на шампионата на Стария континент в Гуадалахара (Испания), получи най-голям резултат на динамичната си и извънредно атрактивна комбинация. С 22.825 точки българките завоюваха златото.

Грациите ни завоюваха два златни медала в Баку

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, която размени контузената Теодора Александрова, демонстрираха забележителен темперамент, а при оповестяването на резултата, страстите взеха връх и сълзи извършиха очите им.



След сложните мигове, през които минаха във втория спортен ден на Европейското, когато неточност им коства опцията се окичат с купата в многобоя и останаха с бронза, и след позволена неправилност във финала на пет обръча, оставила ги на място от медалите, грациите ни се подвигнаха и отвяха всички с безапелационно показване при финалното си осъществяване.

Българските гимнастички с ново злато и 6 медала

Среброто във финала на смесеното комбиниране завоюва златният медалист в многобоя и на пет обръча Италия с 22.350. Топ 3 добави Азербайджан с 20.350 точки.

Един от любимците Русия бе неуверен в този край и се подреди седми. Момичетата на Ирина Винер имаха грешки, включително и апарат отвън терена.

Така равносметката за българския отбор от Европейското е бронз от многобоя и злато във финала на топки и въжета. В отборната конкуренция, гимнастичките на Весела Димитрова изиграха значима роля дружно с девойките (индивидуално) за извоюваното трето място.



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
СПОРТ Сълзи от наслада и купа за прелестните " златни " Санкции грозят Барселона Най-верният футболист извърши фантазията си и сподели край
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР