Българският актьор Самуел Финци ще домакинства откриващата церемония на "Берлинале"

...
Българският актьор Самуел Финци ще домакинства откриващата церемония на "Берлинале"
Коментари Харесай

Самуел Финци ще води церемонията на Берлинале 2020 - slava.bg

Българският артист Самуел Финци ще семейства откриващата гала на "Берлинале " следващата година. Това оповестиха от феста, който през февруари 2020 година ще се организира за 70-и път. Предишната водеща на церемониите - Анке Енгелке, има паметен статут в Германия. Новият избор се свързва с отдръпването на дългогодишния фестивален шеф Дитер Кослик, оповестява "Сега ".

Санчо Финци е един от най-търсените артисти в немскоезичния спектакъл и кино и е притежател на доста награди, написа "Тагесшпигел ". В момента той се снима в няколко кино лентата и тв продукции и играе в спектакли на виенския "Бургтеатър ", Дойчес спектакъл в Берлин и театъра в Хановер.

Самуел Финци е роден през 1966 година в София, наследник е на артиста Ицхак Финци. Завършва НГДЕК и ВИТИЗ, а от 1989 година живее и работи в Германия, само че взе участие и в доста български филми - "Хълмът на боровинките " на Александър Морфов, "Рапсодия в бяло " на Теди Москов, "Пазачът на мъртвите " на Илиян Симеонов, "Цветът на хамелеона " на Емил Христов и други

70-ият фестивал "Берлинале " е от 20 до 29 февруари 2020
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР