Българският акро-пилот Веселин Овчаров отива на едно невероятно състезание в

...
Българският акро-пилот Веселин Овчаров отива на едно невероятно състезание в
Коментари Харесай

Български акро-пилот бори най-добрите в Индийския океан...

Българският акро-пилот Веселин Овчаров отива на едно необикновено съревнование в Индийския океан. Там ще се състезава с 16-те най-хубави акро-параглайдинг водачи в света на остров Ла Реюнион (La Réunion) . Състезанието ще е сред 25 и 29 октомври.

Те ще покажат най-хубавото във въздушната акробатика в борба за купата „ Акро-мастър водач на 2017 “ . Този формат се организира за първи път на вулканичния остров поради съвършените условия за хвърчене, които дава климатът и островът.

Акро-състезанието през 2017 ще се състои от два стадия:

Пилотите ще изхвърчат от две избрани точки – на 700 и на 1600 м. надморска височина , откъдето ще упражняват и ще вършат демонстрации. От събота 28.10, те ще бъдат спускани от хеликоптер над залива Св. Льо (St. Leu) – община в западната част на френския остров Ла Реюнион.

„ Това е доста добре за фактора височина “, споделя Весо Овчаров „ по този метод всеки участник ще има равни условия с останалите. За съпоставяне, когато се излетява от планина, всеки полет е със относително друга височина и от време на време това може съществено да ощети водача “.

Предизвикателствата са от друго естество, като главните са: би трябвало преди всеки полет да си сгънеш крилото за скок . Това лишава най-малко 30 минути от времето на водача.

Също по този начин, солената морска вода би била пагубна за оборудването на всеки водач при приводняване двата обезпечени за задачата понтона във водата. Това е едно в допълнение комплицирано умеене , което би трябвало да владеят въздушните „ мастъри “. А най-„ занимателният “ фактор е, че гъмжи от акули.

„ Зная за този остров от публикации и постоянно ме е изкушавал да го посетя. Благодарение на това съревнование ще имам опция да го опозная и се надявам да мога да осъществявам полет от самия връх, а също по този начин и да направя няколко скока с wingsuit от хеликоптера. “- сподели Весо Овчаров преди заминаването си.

Най-силно наличие има от страна на Франция - с 6 водача. Сред тях е Тим Алонги.

Двама души изпраща и Испания. Там е Хорацио Лоренс.

Ппо един представител имат Чили, Бразилия, Австрия, Норвегия, Швейцария, Швеция .

Ондрей Прохажка от Чехия е сътрудник на Весо Овчаров в акробатничите полети у нас и по света. /Марица.бг
тагове акро-пилот индийски океан  Български акро-пилот бори най-хубавите в Индийския океан СНИМКИ  Български акро-пилот бори най-хубавите в Индийския океан СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР