Българските власти решиха да изгонят от страната предстоятеля на Руската

...
Българските власти решиха да изгонят от страната предстоятеля на Руската
Коментари Харесай

България експулсира висш руски духовник заради шпионаж

Българските управляващи взеха решение да изгонят от страната предстоятеля на Руската православна черква в София архимандрит Васиан, написа ТАСС.

„ [Българските власти] сметнаха, че отец Васиан съставлява опасност за националната сигурност “, показаха съветските дипломати. След непредизвиканата инвазия в Украйна през февруари 2022 година шпионският състав на Руската федерация у нас понижа фрапантно.

Българските управляващи се пробват да лимитират зловредното въздействие на Москва, защитавайки националната сигурност. Кремъл отдавна организира хибридна война против България, а неотдавна без причина ни разгласи и за неприятелска страна.

Според източници на " Фактор ", дружно с Васиан е експулсиран още един свещеник, както и публицист от " Российская газета ". Това е станало със глоба на шефа на ДАНС – поради шпионаж в интерес на Русия. 

Двамата духовници, оповестени за личност нон грата, са жители на Беларус само че принадлежат към московската патриаршия, ръководена от Кирил Гундяев.

" Възмутени сме от обстоятелството и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен. Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – заветен и чист ден за вярващите на Руската православна черква ", разясниха от Руското посолство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР