Българските винопроизводители успяха да реализират продукцията си, въпреки пандемията от

...
Българските винопроизводители успяха да реализират продукцията си, въпреки пандемията от
Коментари Харесай

Износът на БГ вино скочи тройно въпреки COVID-19

Българските винопроизводители съумяха да осъществят продукцията си, макар пандемията от COVID-19, което е доведe до тройно по-голям експорт за локалното произвеждане. Toва съобщи ръководителят на Изпълнителната организация по лозата и виното инж. Красимир Коев в ефира на Bloomberg TV.

„ По време на първото затваряне се получи по този начин, че първите страни, които блокираха износа си, бяха Франция, Испания и Италия – водачите във винопроизводството. Тогава пазарът се промени и огромни партиди вино от България запълниха тази ниша “, акцентира специалистът, съгласно който виното е една от визитните картички на България, наред с розовото масло и киселото мляко.

По думите му това "освобождаване " на размерите в резервоарите на винопроизводителите е помогнало за реколтата през 2020 година и е основало опция гроздето да бъде прибрано на конкурентни цени, съпоставими на тези във Франция и Германия.

"През 2020 година двете страни се възползваха от мярката за „ спешно дестилиране на вино. То се дестилира, с цел да може след това да се употребява в произвеждане на дезинфектанти. ", заключи Коев. Българските винопроизводители пък са отхвърлили мярката и са осъществили наличните количества вино, без то да отлежава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР