Българските туроператори са притеснени за летния сезон заради конфликта между

...
Българските туроператори са притеснени за летния сезон заради конфликта между
Коментари Харесай

Туроператорите са притеснени за летния сезон заради конфликта между Русия и Украйна

Българските туроператори са обезпокоени за летния сезон поради спора сред Русия и Украйна. Те се надяват да няма военни дейности, които ще доведат до отлив на съветски и украински туристи по Българското Черноморие. „ Всички изчакваме да забележим какво ще се случи и се надяваме да няма война в Европа през 21 век “, съобщи пред TravelNews Мартин Петков, шеф на туроператора “Гоу ту холидей” ООД (Go2Holiday), който съставлява интернационалния тръст ANEX Tour у нас. Според него военни дейности ще се отразят зле на сезона, като съветски и украински туристи няма да дойдат. На съветския пазар сега няма ранни записвания за България. В Украйна са извънредно малко, като никой не предплаща, изясни Петков.

Същото удостовери и Румяна Юксел, шеф на туроператора „ Аква тур БГ “, която е представител на “Пегас туристик” у нас. „ Към момента няма никакви планувани чартъри за лятото от Русия, защото е наложена възбрана за реализирането на такива към този момент две години до България “, сподели Юксел. Засега само ще има самолети по постоянните линии. Тя се притеснява, че в случай че за трета година не тръгнат чартърите трайно ще загубим съветските туристи. Петков и Юксел допълниха, че страната в лицето на Министерството на туризма и Министерството на външните работи би трябвало да води договаряния за стартирането на чартърите за летния сезон. Министърът на туризма Христо Проданов към този момент повдигна въпроса по време на среща с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова.

„ Без чартъри не можем да създадем положителни пакети за България “, изясни Мартин Петков. По думите му цените на самолетните билети по постоянните линии през предишния летен сезон са били в границите на 550-700 $, което е извънредно скъпо и не могат да бъдат привлечени многочислени съветски туристи.

„ Масови туристи от Русия няма да има през летния сезон без чартъри до България “, разяснява Галин Георгиев, шеф на туроператора „ Солвекс “, който е представител и на съветската самолетна компания S7 у нас. Пакетите по постоянните линии се оскъпвят с най-малко с 200 евро за четиричленно семейство, които стават непродаваеми по отношение на други конкурентни наши дестинации.

В момента сред България и Русия летят „ Аерофлот “ и България Еър “ до София, а самолетната компания S7 оперира три пъти седмично до Бургас и веднъж до Варна, изясни Георгиев. Най-много пътуват руснаците с парцели в България. В края на април от S7 възнамеряват да реализират по един полет дневно до морските ни градове. „ България Еър “ и „ Аерофлот “ имат позволения да летят и до Варна и Бургас през лятото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР