Българските туристи, които приключват почивката си не могат да отпътуват

...
Българските туристи, които приключват почивката си не могат да отпътуват
Коментари Харесай

Тотален Хаос! Хиляди Българи Блокирани На Гръцки Острови

Българските туристи, които завършват почивката си не могат да отпътуват през днешния ден. Малко от тях съумяха да си обезпечат място в последните фериботи преди моряците да стартират стачката. Повече от 200 хиляди пасажери, измежду които и доста българи, бяха закупили места за фериботите през днешния ден, само че стачката ги принуди да останат на островите и то без гаранция, че ще съумеят да намерят място в първите кораби на следващия ден, написа " 24 часа ".

В цялостна невъзможност са туристите с кемпери и каравани, тъй като за тях местата са лимитирани на всеки ферибот. Някои от тях ще се наложи да чакат с дни. Собствениците на хотели даже понижиха цените на нощувката за през днешния ден, с цел да компенсират усложненията на туристите.

По пристанищата има доста хора, които чакат с вяра да си обезпечат място най-малко за на следващия ден. Няколко фериботни компании пускат на следващия ден спомагателни кораби, само че не по всички посоки. Проблемът е сложен за туристите, които пътуват с ферибот от остров към някое гръцко летище. Те се пробват освен да си обезпечат място за ферибота, само че и да намерят билет за самолета по-късно.

Круизните кораби не дебаркират през днешния ден на гръцки острови, а тези, които са на котва трансформират програмата макар недоволството на пътуващите.

Стачката на гръцките моряци и пристанищни служащи докара до големи вреди за бизнеса. На котва остават всички търговски кораби, като някои от тях са транспортират бързоразвалящи се хранителни артикули. Шофьорите на тирове също са в невъзможност, принудени да чакат едно денонощие по пристанищата.

Български ТИР-ове има на портовете Игуменица и Патра, които изчакват да премине стачката, с цел да отпътуват към Италия. В противоположна посока, от италианските пристанища към Гърция, фериботите се движат по разписание. Български водачи на товарни камиони има и на други пристанища, които чакат да натоварят стока, предопределена за български компании.

Към остров Тасос, където сега множеството туристи са българи, не е прекратена връзката. Моряците от пристанище Кавала оповестиха, че поддържат митингите алегорично и фериботите от и към остров Тасос се движат по разписание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР