Българските състезателки спечелиха осем медала от осмото издание на международния

...
Българските състезателки спечелиха осем медала от осмото издание на международния
Коментари Харесай

Осем медала за България от международния турнир по художествена гимнастика Афродита къп в Атина

Българските състезателки завоюваха осем медала от осмото издание на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " Афродита къп " в Атина (Гърция). Националките завоюваха 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови оценки.

При дамите Магдалина Миневска, която стана шампионка в многобоя нощес, през днешния ден взе злато на финала на обръч с оценка 32.650 точки и сребро на лента с 30.000 точки. На топка тя позволи неточности и се подреди осма с 27.800 точки, а на бухалки не беше измежду финалистките.

На лента шампионка стана Евита Грискенас (САЩ) с 30.800 точки, която взе и златото на бухалки с 30.600 точки, а на топка първа е Даниела Муниц (Израел) с 31.550 точки.

Ансамбълът на България за девойки прибави към златния орден в многобоя сребро на финала на пет въжета и бронз на пет топки.

Тимът в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова и Габриела Пеева получи за осъществяването си 29.200 точки, а преди всичко е Италия с 29.750 точки. На финала на пет топки българките останаха на трето място с 27.400 точки.

При девойките Елвира Краснобаева завоюва сребро на бухалки с 29.250 точки. Никол Тодорова завоюва бронзово отличие на финала на топка с оценка 30.200 точки. На обръч тя позволи грешки и се подреди шеста с 27.350 точки. На лента Дара Стоянова е шеста с 24.650 точки.

Съдии за България на това съревнование бяха Невяна Владинова и Рада Вражева.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР