Българските съдилища за първи път приложиха директно санкциите на ЕС

...
Българските съдилища за първи път приложиха директно санкциите на ЕС
Коментари Харесай

Български съд блокира сделка по прехвърляне на собствеността на Дома на Москва в София, да се готви за конфискация руската база в Камчия

Българските съдилища за първи път приложиха непосредствено глобите на Европейски Съюз против Русия, като блокираха договорка по прекачване на собствеността на Дома на Москва в София, заяви euractiv.bg. Решението е знаково, тъй като отваря пътя за конфискуване на голямата съветска почивна база в курорта Камчия, която също е благосъстоятелност на държавното управление на Москва.
 
" Макар град Москва да е град с федерално значение, без значение от това, че има статут на локално административно образувание в границите на Руската федерация с самостоятелно самоуправление, без значение, че има личен бюджет, имущество и хазна, съдът намира, че новият едноличен притежател на капитала на българското сдружение е юридически индивид, който попада в обсега на глобите ", се споделя в решението на САС във връзка Дома на Москва в българската столица.
 
Досега имаше подозрения, че имуществото на Москва в България може да бъде глобено по силата на европейския правилник от 2014 година. Руската столица има самостоятелно ръководство и до момента се смяташе, че не попада под глобите на Европейски Съюз, само че решението по проблема с Дома на Москва оборва тези причини.
 
От делото се схваща, че московските управляващи са се пробвали да извършат вътрешна договорка по прекачване на собствеността върху на представителната постройка на съветската столица в София.
 
Старият притежател на имуществото е " Московски културно-делови център – Дом на Москва в София " ЕООД, който е българска компания, следена от Москва. Тази компания се пробва да трансферира имуществото непосредствено на съветска институция – Държавно Автономно Учреждение (ДАУ) на град Москва " Московски дом на съотечественика ".
 
Адвокатите на съветската институция настояват, че уставът на град Москва категорично разграничавал имуществото, което е благосъстоятелност на Москва от имуществото, което е благосъстоятелност на Руската федерация.
 
Сделката обаче е блокирана от Търговския указател и руснаците са обжалвали пред Софийския градски съд. Съдът удостоверява на две инстанции, че имуществото на съветската столица в България попада под глобите на Европейски Съюз.
 
Окончателното решение е на Софийския апелативен съд, който твърди, че общината в Москва е юридическото лице, следено непосредствено от Руската федерация. " Независимо от това, че Москва е град с федерално значение, тя е столица и част от Руската федерация ", написа в окончателния правосъден акт.
 
Домът на Москва в София е красивата остаряла постройка, която се намира на гърба на Руската черква, Тя е издигната преди 140 години като Руска императорска дипломатическа работа в София. От 1917 година до 1976 година, с къси спирания, това е била представителната постройка на руското посолство в София. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР