Българските прокурори са обвинили петима души за подпомагане на терористични

...
Българските прокурори са обвинили петима души за подпомагане на терористични
Коментари Харесай

Гешев пред „Ройтерс“: Турция иска екстрадиция на част от задържаните във връзка с атентата

Българските прокурори са обвинили петима души за подкрепяне на терористични дейности по отношение на детонацията в центъра на Истанбул, която умъртви шестима души на 13 ноември. Новината удостоверява в изявление за „ Ройтерс “ българският основен прокурор Иван Гешев.

„ Петима са упрекнати. Обвиненията са две групи – за подкрепяне на терористични офанзиви в друга страна, а точно офанзивата в Истанбул, и за трафик на хора “, споделя Гешев.

Три мъже от молдовски генезис и мъж и жена със сирийско-кюрдски корени са арестуваните в България от профилирани полицейски елементи по-рано тази седмица – след следствие с прокурори от прилежаща Турция, разяснява Гешев за „ Ройтерс “.

„ Тези хора са забъркани главно в трафик на хора през границата (с Турция) и в контрабанда “, изяснява той.

Турските управляващи към този момент са поискали екстрадиция на част от арестуваните, които за обвинени за връзка с атентата.

В петък турският съд постанови прелиминарен арест на 17 души, обвинени за съучастничество в детонацията, в това число хипотетичния нападател, който полицията разпознава като сириец на име Ахлам Албашир.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР