Българските кикбоксьори спечелиха 348 отличия от които 105 златни, 96

...
Българските кикбоксьори спечелиха 348 отличия от които 105 златни, 96
Коментари Харесай

България триумфира в класирането по медали на Европейската купа по кикбокс в Пловдив

Българските кикбоксьори завоюваха 348 оценки от които 105 златни, 96 сребърни и 147 бронза на Европейската купа, която се организира в Пловдив.

Този актив изкачи родните състезатели на първата позиция в комплексното класиране по медали, в което втори се подредиха представителите на Гърция с общо 129 медала от които 34 златни, 35 сребърни и 60 бронза, а трети останаха представителите на Унгария с актив от 69 оценки от които 26 златни, 22 сребра и 21 бронза.

В клубното софийският „ Стар тийм “ заслужи първото място в конкуренцията на общо 110 тима, следван от различен български клуб „ Масару “, а трети станаха кикбоксьорите на унгарския „ Халкер Кирали тийм “.

В рамките на Европейската купа в Пловдив присъединяване заеха близо 2000 участници, които влязоха в борбата за медалите в обособените категории на 8 татамита и 2 кръга в спортната зала „ Колодрума “.

За страната ни това бе историческо първо домакинство на сходна конкуренция, а след високата оценка за организацията от интернационалната федерация WAKO оповестиха, че надпреварата ще се организира в България и следващата година.

Междувременно от Българската федерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) чакат да подпишат 4-годишен контракт за приемане на кръгове от Европейската купа.

" Да вземем Европейска купа е нещо извънредно за нас, тъй като за това домакинство аплайваха над 20 страни, само че ние успяхме да спечелим уважението на управлението на WAKO, защото изпълнихме на 100% всички условия. Костваше ни доста време, доста старания, доста средства, само че всичко беше изпълнено съвършено с екипа, с който работим от „ Стар тийм “ от „ Бултрас “, община „ Пловдив “ и Министерството на младежта и спорта. От присъстващите тук Ромео Деша – механически шеф на Световната федерация по кикбокс, Сърджан Богарчич – механически шеф на Европейската федерация и Ищван Кирали – президент на Европейската федерация имаме оценка 10 от 10. Състезанието ще ни даде една по-ясна картина за подбора на състезателите, които ще ни съставляват на идните международни и европейски шампионати през август и ноември ", съобщи президентът на БККМТ Галин Димов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР