Българските институции действаха професионално и осигуриха спокойствие на семействата на

...
Българските институции действаха професионално и осигуриха спокойствие на семействата на
Коментари Харесай

Османи изключва инсценировка на трагедията на АМ Струма, за да получи Скопие да за ЕС

Българските институции действаха професионално и осигуриха успокоение на фамилиите на потърпевшите, тъй като имаше прекомерно доста спекулации, което в допълнение ги натоварваше прочувствено. Имаше ефикасно ръководство на следствията от тази рецесия. Това е още един знак, че и в положително, и в неприятно сме най-близки другари и би трябвало да си оказваме помощ. Това съобщи пред Нова телевизия външният министър на Северна Македония Буяр Османи.

Той отхвърли конспирациите, че, с цел да накара София да каже " да " на Скопие по пътя към Европейски Съюз.

Относно европейската вероятност Османи уточни, че в никакъв случай до момента РСМ не е прекъсвала връзката си с България , макар че това е било по-трудно поради обстоятелството, че в границите на една година у нас е имало три пъти избори.

Той изясни, че Скопие е било в непрекъсната връзка с българското служебно държавно управление.

Османи изрази вяра по-бързо да бъде образуван постоянен кабинет, с цел да може " да приключим този спор, който държи като пленник освен нашата европейска вероятност, само че и целия район, пленник е и другарството сред нашите две страни ".
 Първан Симеонов: Не София, а Скопие би трябвало да направи нещо и да извършва контракта
Първан Симеонов: Не София, а Скопие би трябвало да направи нещо и да извършва контракта

Прекалихме с това говорене за ковид и това се политизира в едната посока

По негови думи България е една от страните, които движи напред процесът на евроинтеграцията на целия район . Той напомни, че през 2018 година точно България беше хазаин на Срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани и ръководеше европейската вероятност на целия район.

" Мисля, че е в интерес както на България, по този начин и в наш интерес, а и на целия Европейски съюз, да приключим по-бързо с този въпрос, който излишно трови двустранните ни връзки ", означи външният министър на РСМ.

Той съобщи, че първите послания, които идват от партиите, които може да сформират коалиция в България, В връзките сред Северна Македония и България обаче фокусът не трябвало да бъде единствено върху предишното, а и върху сегашното и бъдещето.
 Скопие чака бързо да откри общ език с възможния министър председател Кирил Петков
Скопие чака бързо да откри общ език с възможния министър председател Кирил Петков

Подходът на Петков бил форсиран от македонска страна

" Не недооценявам смисъла на историята и предишното, ние би трябвало да приказваме за тези въпроси диалози. Но би трябвало да се фокусираме върху сегашното. Ние всеки ден сътворяваме история. Ние сме съществени и градивни. Вярваме в другарството на нашите две страни. Вярваме в общото бъдеще на Европа. Ние сме съдружници в НАТО и би трябвало единствено един по-рационален метод и от двете страни, както и схващане на другия ", безапелационен бе Османи.

" При нас споделят, че хората се познават в неприятни моменти, а приятелите - в тежки. Това, което се случи последните два дни, демонстрира, че сме най-близки съседи, близки другари и можем да си помогнем един на различен и в положително и в неприятно ", означи още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР