Българските институции да осъдят остро репресиите срещу опозиционера Алексей Навални,

...
Българските институции да осъдят остро репресиите срещу опозиционера Алексей Навални,
Коментари Харесай

За корупцията и мърлящината - и у нас Матроска тишина

Българските институции да осъдят остро репресиите против опозиционера Алексей Навални, задържан след завръщането му в Русия и въдворен в пандиза "Матроска тишина ". Това приканиха наши либерал анализатори в отворено писмо часове след публикуваното видео с фрагменти и данни за черноморския замък на президента Владимир Путин. С аргумента, че "съдбата на Навални не е единствено негов персонален въпрос или на неговите съратници и съграждани, а визира всички нас, които имаме вяра в силата на закона, справедливостта и свободата ". И още: "Примирението с беззаконието и репресиите в Русия през днешния ден значи покана това да се случи у нас на следващия ден! "

За цялост на картината би трябвало да прибавим реакцията на Кремъл, чийто представител Дмитрий Песков назова следствието на Навални за двореца "голословна нелепост " и продължение на почнали преди години "монтажни истории " и "инсинуации ". Снимката на Путин в басейна на двореца била от потапянето му в... Енисей, а руснаците не бивало да превеждат пари на "мошениците от Фонда за битка с корупцията " на Навални.

Кадрите от вътрешността на двореца в действителност са шеметни - лукс и хубост за милиарди. Дали са снимани съгласно версията на опозиционера от гневен на разточителството поддоставчик, е обособен въпрос. За фотосите отвисоко са помагали евентуално и спътници, а околните фрагменти от дронове не се връзват с изказванието, че въздушното пространство над парцела е затворено за полети от Федералната работа за сигурност. Във всеки случай не може да има никакво подозрение, че става въпрос за властови център, а в Русия тези неща са огромни.

А в този момент отново у нас. Как да реагира властта тъкмо пък на такава тематика?! Палатите, снимани от хеликоптери, ли оправи, "Апартаментгейт " ли разнищи, "Доган сарай " ли изясни, "Барселона гейт " ли проверява, на Севдалина Видеото дачата ли ревизира? И тук дълбока страна, и тук едноличен водач в раздаването на милионите - иди че разбери монтажна ли е историята с пачките и кюлчетата в "Бояна ". Ако не беше природата да му играе номера като този с морето от отпадък в река Искър, а-ха да повярваме че къщичката е почистена от управническата боклук. А че и материалът мърля и краде на собствен ред каквото и колкото му падне, спор няма.

С монолозите от джипката сме си като в "Матроска тишина ". Управниците ни - и те матросовци. В окопа на мърлящината и корупцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР